Pobierz aktualną listę produktów

Pobierz plik PDF

Agrest
Polska Węgry
C, E, witaminy z grupy B, prowitamina A.
Ananas
Filipiny Tajlandia Kostaryka Indonezja Brazylia Meksyk
C, B6, tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, witamina A, E, K, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk.
Arbuz
Egipt Grecja
C, beta-karoten, przeciwutleniacze, wapń, fosfor, magnez, krzem, chlor, potas.
Aronia
Polska
witaminy C i P oraz potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo
Awokado
Grecja Izrael Meksyk
C, E i A – silne przeciwutleniacze, witaminy z grupy B, luteina, duża zawartość potasu.
Bakalie
Polska
Bakłażany
Włochy Hiszpania Polska
C, A, witaminy z grupy B oraz potas, wapń, magnez, duża zawartość błonnika
Banany
Ekwador Chiny Filipiny Uganda Brazylia
A, C, E, K oraz te z grupy B. Najwięcej zawierają potasu, nie brakuje też błonnika, magnezu, fosforu i wapnia.
Bataty
Indie Wietnam Japonia Chiny
C, E, witaminy z grupy B, kwas foliowy, wapń, fosfor, potas, sód, magnez, siarka, chlor, żelazo, jod.
Bazylia
Polska
C, witaminy z grupy B, ryboflawina, kwas pantotenowy, kwas foliowy.
Bób
Polska
A, B6, magnez, żelazo, sód, potas, wapń.
Boczniaki
Polska Holandia
C, witaminy z grupy B, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, selen, sód i cynk
Borówki amerykańskie
Polska Niemcy Holandia
Sód , Żelazo, Tiamina, Ryboflawina, Niacyna oraz Witamina A.
Botwinka
Polska
C, B1, zawiera wapń, magnez, sód, kwas foliowy, błonnik, pektyny.
Brokuły
Polska
Francja Włochy Hiszpania.C, A, K, B6, kwas foliowy, wapń, potas, magnez, fosfor, sód, błonnik.
Brukselka
Polska
A, C, K, B6, sód, potas, wapń, żelazo, fosfor, kwas foliowy.
Brzoskwinie
Polska Włochy Hiszpania Grecja Francja
C, E, witaminy z grupy B, potas, fosfor, kwas foliowy, magnez, żelazo, wapń, bor, selen.
Buraki czerwone (okrągłe i długie)
Polska
C, B6, A, E, K, tiamina, niacyna, wapń, magnez, fosfor, potas.
Cebula cukrowa
Polska
A, B, C, E, siarka, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń, fosfor.
Cebula czerwona
Polska
A, B, C, E, siarka, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń, fosfor.
Cebula czosnkowa
Polska
A, B, C, E, siarka, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń, fosfor.
Cebula prażona op. 70g i 1 kg
Polska
Cebula szalotka
Polska
A, B, C, E, siarka, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń, fosfor.
Cebula zwykła
Polska
A, B, C, E, siarka, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń, fosfor.
Chrzan laska
Polska
A, B, C, potas, magnez, fosfor, żelazo, wapń.
Cieciorka
Polska
Cukinia zielona i żółta
Polska Turcja Hiszpania
A, C, K, PP, B1, beta karoten, potas, żelazo, magnez
Cykoria biała i czerwona
Polska
B1, B2, C, kwas foliowy oraz sód, potas, magnez, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor, karoten.
Cytryny
Hiszpania Turcja Argentyna Brazylia
C, E, witaminy z grupy B, jest dobrym źródłem beta-karotenu, potasu, magnezu, sodu i żelaza.
Czarna rzepa
Polska
A, B, C, potas, żelazo, magnez, cynk.
Czereśnie czarne „Kasztan”
Polska Węgry
C, A, z grupy B, potas, wapń, żelazo, magnez, cynk, miedź,
Czereśnie różowe
Polska Węgry
C, A, z grupy B, potas, wapń, żelazo, magnez, cynk, miedź, mangan
Czosnek
Polska Chiny Hiszpania
B1, B2, PP, C, prowitamina A, potas, wapń, magnez
Dynia w łupinie
Polska
Dynia łuszczona
Polska
Dynie – japońska, piżmowa, Muskat, zwykła, ozdobna
Polska
A, C, PP, D, E, K, beta karoten, cynk, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez.
Fasola czerwona
Polska
Fasola drobna
Polska
Fasola jaś
Polska
Fasola średnia
Polska
Fasolka szparagowa mamut zielona i żółta
Polska
A, C, K, kwas foliowy, błonnik, żelazo, potas, fosfor.
Fasolka szparagowa zielona i żółta
Polska
A, C, K, kwas foliowy, błonnik, żelazo, potas, fosfor.
Figi świeże
Hiszpania Grecja Turcja Portugalia
C, B1, B2 oraz B6 również fosfor, wapń, magnez i żelazo.
Granaty
Indie Iran Irak Turcja
Zawierają kwasy omega-5, kwasy tłuszczowe, fitosterole, polifenole, antyoksydanty.
Grejpfruty biały
Turcja USABogate w witaminy C, B, E, PP i P , fosfor, potas, wapń, kwas cytrynowy, cukry i pektyny.
Grejpfruty czerwony
Turcja USA
Bogate w witaminy C, B, E, PP i P , fosfor, potas, wapń, kwas cytrynowy, cukry i pektyny.
Grejpfruty sweet
Bogate w witaminy C B E PP i P fosfor potas wapń kwas cytrynowy cukry i pektyny.Bogate w witaminy C, B, E, PP i P , fosfor, potas, wapń, kwas cytrynowy, cukry i pektyny.
Grenadilla
Ameryka Południowa Afryka Australia
A, C, K oraz wapń, fosfor i żelazo.
Groch połówki
Polska
Groszek cukrowy
Polska
A, C, E, K, B1, B2, B3,B6m, kwas foliowy, wapń, magnez, fosfor, żelazo, sód, błonnik pokarmowy czy potas.
Gruszki
Polska Holandia
Witamina C, tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, witamina A, E, K, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk
Grzyby świeże
Polska
A, znaczne ilości B1 i B2, białko.
Guawa
Kolumbia Brazylia Tajlandia Indie Pakistan
źródło antyoksydantów, takich jak witamina A, witamina C czy beta-karoten, kwas foliowy, błonnik.
Imbir
Chiny Indie
C, E, witaminy z grupy B, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor.
Jabłka
Polska
C z grupy B,potas,żelazo
Jagoda czarna
Polska
A, B1, B2, PP i C, kwas foliowy, błonnik oraz potas, fosfor, wapń, cynk, żelazo, mangan.
Jagody goi
Polska
Jaja
Polska
Jarmuż zielony i czerwony
Polska
K, A, C, żelazo, wapń, potas, błonnik
Jeżyny
Polska
A (beta-karoten), B3 (niacyna), K i P, bogactwo soli żelaza, magnezu, potasu, wapnia i miedzi.
Kabaczek
Polska Turcja Hiszpania
A, C, K, witaminy z grupy B, magnez, żelazo, potas.
Kaki
Chiny Japonia Azja Środkowa
A, D, B12, węglowodany, potas, sód, żelazo
Kalafior
Polska Włochy
Witaminy z grupy B, błonnik, potas, wapń, magnez, a także żelazo, cynk, miedź, jod i fluor.
Kalafior romanesco
Polska Włochy
Witaminy z grupy B, błonnik, potas, wapń, magnez, a także żelazo, cynk, miedź, jod i fluor.
Kalarepa
Polska
C, A, K, witaminy z grupy B, miedź, wapń, potas, magnez oraz żelazo.
Kapusta biała
Polska
A, C, B6, wapń, żelazo, magnez.
Kapusta czerwona
Polska
C, E, K, B1, B2, B6, sód, potas, magnez, wapń, żelazo.
Kapusta kiszona
Polska
Kapusta Pak Choi
Chiny Włochy
A, B6, żelazo, magnez, wapń, kwas askorbinowy, sód, potas
Kapusta pekińska
Polska Włochy
C, E, K, B1, B2, B6, sód, potas, magnez, wapń, żelazo.
Kapusta szatkowana
Polska
A, C, B6, wapń, żelazo, magnez.
Kapusta włoska
Polska
C, A, E, K, witaminy z grupy B, rutyna, wapń, magnez, potas, żelazo oraz kwas foliowy.
Karambola
Brazylia Gujana Ghana Floryda
A, C, wapń, magnez, żelazo
Kiełki
Polska
C, D, E, K, PP, witaminy z grupy B, żelazo, fosfor, cynk, magnez, potas, sód, wapń, selen, miedź, lit, białko, błonnik, kwasy omega-3.
Kiwi
Australia Chile Południowa Afryka Kalifornia
C, A, E, K, potas, wapń, żelazo i kwas foliowy
Kocanka Włoska
Polska Włochy
Garbniki, kwasy organiczne.
Kokos
Nowa Zelandia Azja Ameryka Południowa
zawiera dużo nasyconych kwasów tłuszczowych i cukrów oraz stanowi bogate źródło żelaza i witaminy C, jak i potasu.
Kokos młody
Filipiny Tajlandia
Bogate źródło elektrolitów
Kolendra
C B1 B2 i PP bogata w antyoksydanty i minerały takie jak wapń sód potas żelazo.C, B1, B2 i PP, bogata w antyoksydanty i minerały takie jak wapń, sód, potas, żelazo.
Koper włoski
Włochy Holandia Hiszpania
A, E, C, K, potas, sód, wapń, fosfor
Koperek
Polska Włochy
A, C, witaminy z grupy B, wapń, żelazo, mangan, fosfor, magnez, cynk, miedź, potas, sód i proteiny.
Kukurydza kolba
Polska
Sporo błonnika, białko, witaminy z grupy B, a także D, E, K oraz prowitaminę A, niewiele witaminy C, potas, sód, wapń, magnez, żelazo.
Kumkwat
Chiny
C, E, prowitamina A, potas, magnez, fosfor, wapń
Liczi
Chiny
Bogate źródło witaminy C, E, B6, również potas, magnez, fosfor, wapń, mangan, selen, niacyna, ryboflawiny czy tiaminy.
Limonki
Indie Meksyk Argentyna Brazylia
C, kwas cytrynowy, wapń, potas, fosfor.
Lubczyk
Polska
C, E, kwasy organiczne, sole mineralne.
Majeranek
Polska
A, D, B6, B12, wapń, żelazo, magnez, kwas askorbinowy.
Mak
Polska
Maliny
Polska
B1, B2, B3, B6, witaminę C i prowitaminę A (beta-karoten), zawierają dość dużo cukrów, głównie fruktozy i glukozy oraz związki mineralne zasobne w potas, żelazo i cynk.
Mandarynki
Chiny Hiszpania Turcja
A, B1, B6, C, kwasu foliowego oraz składników mineralnych: potasu, magnezu, manganu i wapnia.
Mango
Indie Brazylia
A, C, E, PP, witaminy z grupy B, potas, wapń i magnez, żelazo i błonnik.
Marchew
Polska Włochy
A, C, E, H, PP, witaminy z grupy B, potas, wapń, sód, fosfor, beat-karoten.
Marchew z nacią
Polska Włochy
A, C, E, H, PP, witaminy z grupy B, potas, wapń, sód, fosfor, beat-karoten.
Melon cantalope
Brazylia
B1, B2, B6, PP, E, C, A oraz wapń, żelazo, magnez, fosfor i potas
Melon żółty
Brazylia
B1, B2, B6, PP, E, C, A oraz wapń, żelazo, magnez, fosfor i potas.
Mięta
Polska
A, B3, żelazo, magnez, potas, wapń
Mineola
Włochy Hiszpania Egipt
A, D, B6, B12, magnez, kwas askorbinowy, żelazo
Mix sałat
Polska Włochy
Morele
Chiny Korea Polska
B, C, PP. Zawierają dużą ilość potasu, żelaza, wapnia, fosforu i błonnika.
Morele suszone
Polska
Morwa
Azja
C, PP i liczne z grupy B. Zawierają dużo cukrów (zwłaszcza fruktozy i glukozy), garbniki, liczne kwasy, flawonoidy, kumaryny, taniny, pektyny i związki mineralne, a wśród nich bardzo dużo żelaza oraz potas, wapń, magnez i fosfor.
Nać pietruszki
Polska Włochy
A, witaminy z grupy B, duża zawartość witaminy C, beta karoten, potas, żelazo, wapń, fosfor, magnez, sód oraz błonnik.
Nać selera
Hiszpania
A, C, E, witaminy z grupy B, kwas foliowy.
Nektarynki
Francja Hiszpania Włochy USA Grecja Chile
B1, B2, C, A, PP, E, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź, mangan, błonnik.
Nektarynki
Hiszpania
Ogórki zielone
Polska Hiszpania Włochy Holandia
C, B6, A, E, K, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas.
Ogórki gruntowe
Polska Hiszpania Włochy Holandia
C, B6, A, E, K, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas
Ogórki kiszone
Polska
Opuncja figowa
Grecja
jest źródłem witamin A, C, E, B1, B6, wapnia, magnezu, sodu, potasu, fosforu, żelaza i błonnika. Cukry, kwasy organiczne, flawonoidy.
Oregano
Polska Włochy
A, E, K, C, żelazo, kwas, błonnik, kwasy omega-3.
Orzechy brazylijskie
Polska
Orzechy laskowe
Polska
Orzechy nerkowca
Polska
Orzechy piniowe
Polska
Orzechy włoskie całe i łuskane
Polska
Pamelo
Turcja USA
Bogate w witaminy C, B, E, PP i P , składniki mineralne tj. fosfor, potas, wapń, kwas cytrynowy, cukry i pektyny.
Papaja
Meksyk USA
C, B6, A, K, E, błonnik, wapń, żelazo, magnez, potas
Papryka czerwona
Hiszpania Włochy Polska
A, C, E, potas, wapń, żelazo, magnez.
Papryka ostra
Hiszpania Włochy Polska
A, C, E, potas, wapń, żelazo, magnez.
Papryka pomidorowa
Hiszpania Włochy Polska
A, C, E, potas, wapń, żelazo, magnez.
Papryka Ramiro
Hiszpania Włochy Polska
A, C, E, potas, wapń, żelazo, magnez.
Papryka sopel
Hiszpania Włochy Polska
A, C, E, potas, wapń, żelazo, magnez.
Papryka zielona
Hiszpania Włochy Polska
A, C, E, potas, wapń, żelazo, magnez.
Papryka żółta
Hiszpania Włochy Polska
A, C, E, potas, wapń, żelazo, magnez.
Phisalis
Kolumbia Polska
A, C, a także tych z grupy B oraz wapnia i fosforu
Phitaja
Wietnam Chiny Filipiny Tajwan
Bogaty w witaminy B, C i E oraz w wapń i fosfor. Zawiera też dużą ilość antyoksydantów.
Pieczarki
B1, B2, B3, D, fosfor, selen, żelazo, miedź.
Pietruszka korzeń
Polska
C, E, A, potas, fosfor, wapń, magnez.
Pietruszka nać z korzonkiem
Polska
C, E, A, potas, fosfor, wapń, magnez.
Pigwa
Polska Azja
C, witaminy z grupy B, wapń, potas, żelazo, miedź, magnez i fosfor.
Pomarańcze
Włochy Hiszpania Egipt
A, D, B6, B12, C, beta-karoten, magnez, kwas askorbinowy, żelazo.
Pomidory Polska
Hiszpania Maroko Turcja
C, E, PP, K, beta-karoten, potas, fosfor.
Pomidory bawole serce
Polska Hiszpania Maroko Turcja
C, E, PP, K, beta-karoten, potas, fosfor.
Pomidory cherry
Polska Hiszpania Maroko Turcja
C, E, PP, K, beta-karoten, potas, fosfor.
Pomidory czarne kumato
Polska Hiszpania Maroko Turcja
C, E, PP, K, beta-karoten, potas, fosfor.
Pomidory lima
Polska Hiszpania Maroko Turcja
C, E, PP, K, beta-karoten, potas, fosfor.
Pomidory malinowe
Polska Hiszpania Maroko Turcja
C, E, PP, K, beta-karoten, potas, fosfor.
Pomidory śliwkowe
Polska Hiszpania Maroko Turcja
C, E, PP, K, beta-karoten, potas, fosfor.
Pomidory żółte
Polska Hiszpania Maroko Turcja
C, E, PP, K, beta-karoten, potas, fosfor.
Por
Polska Belgia
C, A, K, potas, wapń, fosfor, magnez.
Porzeczki białe
Polska
C, prowitaminy A, potas, żelazo, kwasy organiczne
Porzeczki czarne
Polska
C, B1, B2, B6, PP, K oraz prowitaminę A, potasu, sodu, wapnia, fosforu, siarki i magnezu, pektyny
Porzeczki czerwone
Polska
C, B1, B2, B6, PP, K oraz prowitaminę A, potas, sód, wapń, fosfor, siarka i magnez, pektyny.
Poziomki
Polska
Witamina C, wapń, żelazo
Rabarbar
Polska
A, C, E, potas, kwas foliowy, błonnik, sód, magnez, żelazo
Radichio
Włochy Holandia Hiszpania
C, E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, mangan, magnez, kwasy organiczne, kwas foliowy, przeciwutleniacze.
Rambutan
Malezja Tajlandia Indie Ekwador
C, żelazo, miedź, fosfor, wapń.
Rodzynki
Polska
Roszponka
Włochy Holandia Hiszpania
C, E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, mangan, magnez, kwasy organiczne, kwas foliowy, przeciwutleniacze.
Rozmaryn
Polska Włochy Holandia
A i C, gorycze, flawonoidy, lotne olejki, garbniki.
Rucola
Włochy Holandia Hiszpania
C, E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, mangan, magnez, kwasy organiczne, kwas foliowy, przeciwutleniacze.
Rzodkiew biała
Polska Włochy
C, PP oraz witaminy z grupy B, potas, sód, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk, błonnik, kwas foliowy.
Rzodkiew czarna
Polska
C, PP oraz witaminy z grupy B, potas, sód, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk, błonnik, kwas foliowy.
Rzodkiewka
Polska
C, PP oraz witaminy z grupy B, potas, sód, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk, błonnik, kwas foliowy.
Sałata dębowa
Włochy Holandia Hiszpania Polska
C, E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, mangan, magnez, kwasy organiczne, kwas foliowy, przeciwutleniacze.
Sałata fryzyjska
Włochy Holandia Hiszpania Polska
C, E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, mangan, magnez, kwasy organiczne, kwas foliowy, przeciwutleniacze.
Sałata lodowa
Włochy Holandia Hiszpania Polska
C, E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, mangan, magnez, kwasy organiczne, kwas foliowy, przeciwutleniacze.
Sałata masłowa
Włochy Holandia Hiszpania Polska
C, E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, mangan, magnez, kwasy organiczne, kwas foliowy, przeciwutleniacze.
Sałata ozdobna
Włochy Holandia Hiszpania Polska
C, E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, mangan, magnez, kwasy organiczne, kwas foliowy, przeciwutleniacze.
Sałata pak choi
Włochy Holandia Chiny
C, B6, beta karoten, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, potas sód.
Sałata rzymska
Włochy Holandia Hiszpania Polska
C, E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, mangan, magnez, kwasy organiczne, kwas foliowy, przeciwutleniacze.
Seler
Polska
C, PP, E, witaminy z grupy B, kwas foliowy, beta-karoten, fosfor, wapń, potas, cynk, magnez, żelazo.
Seler z nacią
Polska
C, PP, E, witaminy z grupy B, kwas foliowy, beta-karoten, fosfor, wapń, potas, cynk, magnez, żelazo.
Skorzonera
Polska
E, B1, B2, C, PP, potas, sód, magnez, wapń, żelazo, fosfor, chlor i karoten.
Śliwki ciemne
Polska
Zawierają witaminy C, A i E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, magnez, wapń, fosfor, antyoksydanty
Śliwki czerwone
Polska Hiszpania
Zawierają witaminy C, A i E, witaminy z grupy B, potas, żelazo, magnez, wapń, fosfor, antyoksydanty
Śliwki suszone
Polska
Śliwki żółte
Polska
Śliwki mają sporo witamin z grupy B potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor.
Soczewica
Polska
Soja
Polska
Stewia
Polska Włochy
C, kwas foliowy, wapń, potas, żelazo, magnez
Szczaw
Polska
Liście zawierają flawonoidy, karoten i witaminę C.
Szczypior
C B1 B2 karoten kwas foliowy potas sód magnez wapń fosfor i chlor.C, B1, B2, karoten, kwas foliowy, potas, sód, magnez, wapń, fosfor i chlor.
Szparagi białe i zielone
Polska Peru Włochy
C, E, beta-karoten, kwas foliowy, wapń, fosfor, potas.
Szpinak
Polska Włochy
C, E, K, B1, B2, B6, żelazo, wapń, jod, mangan czy karoten.
Topinambur
Polska Francja Włochy
A, B1, B2, B6, C i E, żelazo, miedź, magnez i potas.
Truskawki
Polska
Witaminy takie jak C, A, E, B1, B2, B3, B6, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk.
Tymianek
Polska Włochy Holandia
A, B2, B6, C, kwas foliowy, beta karoten oraz potas, wapń, fosfor, magnez i żelazo.grzybów i serów
Winogrona białe
Włochy Grecja Afryka RPA
C, A, E, K, tiamina, kwas foliowy, niacyna.
Winogrona czarne
Włochy Grecja Afryka RPA
C, A, E, K, tiamina, kwas foliowy, niacyna.
Winogrona czerwone
Włochy Grecja Afryka RPA
C, A, E, K, tiamina, kwas foliowy, niacyna.
Wiśnie
Polska
Witamina C, tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, witamina A, E, K, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, Cynk.
Włoszczyzna
Polska Włochy
A, C, E, H, PP, witaminy z grupy B, potas, wapń, sód, fosfor, beat-karoten.
Ziemniaki
Polska Grecja Cypr
A, B1, B2, B3, B6, C i PP, wapń, żelazo, fosfor, magnez, błonnik.
Ziemniaki czerwone
Polska Grecja Cypr
A, B1, B2, B3, B6, C i PP, wapń, żelazo, fosfor, magnez, błonnik.
Ziemniaki młode
Polska Grecja Cypr
A, B1, B2, B3, B6, C i PP, wapń, żelazo, fosfor, magnez, błonnik.
Żurawina
Polska
witaminy B1, B2, B6, C, E, karoten, zawiera dużo sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, jodu i żelaza oraz flawonoidy.
Żurawina kandyzowana
Polska